ATV

Снимка – Security BG

ATV, на компанията CAN-AM Outlander, се използва от българските спасителни и пожарни служби при нужда. То представлява мощен всъдеход, който помага в много критични ситуации, в спасителни акции и пожари на труднодостъпни места.
Машината е пригодена за двама души – водач и още един. Разполага с дискови и хидравлични спирачки и може да тегли товар до 590 кг. при пълно натоварване на двигателя.

Има много функции: за прикрепяне на ремарке, за слагане на гребло за ринене на сняг и други. Предната и задната броня са тип ROLLBAR. Резервоарът му е с обем 21.4 литра, непромокаем. Разполага с датчици – скоростомер, оборотомер, нивомер за гориво, контролни светлини за температура, налягане и самодиагностика. Върви с вериги тип „Apache Kit”, с ширина на веригите 290 мм/346 мм. Всяка верига съдържа една двигателна и 8 броя стабилизиращи рамки. Цените варират от около 6 до 10 хиляди долара, в зависимост от точния модел и екстрите.

ATV-то има възможност за подмяна на гумите му за различни терени, включително и с вериги за сняг. Това го прави подходящ за всякакви проходими и непроходими пътища и атмосферни условия. Машината е абсолютно непромокаема и може да се движи включително в реки, огромни локви, блата, малки езерца и други.

Видео, което показва огромната проходимост вижте тук:

Print Friendly, PDF & Email