изтеглен файлСлужители спасиха банков клон в Русия, след като си помислили, че реално въоръжените крадци всъщност са полицаии, наети за учение, съобщава „Новинар”. Служителите въобще не предположили, че това може да са истински обирджии и именно защото не се страхували от нищо, и сякаш на шега, успели да противодействат успешно на престъпниците.

Случката се разиграла в банка в Ярославкската област. В клона нахлули двама въоръжени с истински пистолети мъже, облечени с камуфлажни дрехи и маски. Те заплашили охранителите и поискали всичките пари, които се намирали в момента в банката. Банковите служите обаче, явно скоро минавали подобно учение, въобще не приели на сериозно престъпниците. Те се усмихнали и любезно им казали, че няма да им предоставят никакви пари и продължили да си работят, все едно нищо не е станало.

Стъписани от хладнокръвието на служителите обирджиите хвърлили съмнителен пакет на пода и просто си заминали. Чак няколко часа по-късно служителите се усъмнили какво има в пакета и се обадили на полицията. Едва когато дошли служителите на реда се установила, че това било фалшива бомба. Служителите, пребледнели когато научили и факта, че всъщност това били истински обирджии, а не, както всъщност били помислили те, полицаи, участващи в провеждащото се в града масово учение.

Благодарение на камерите за видеонаблюдение полицаите бързо разкрили самоличността на престъпниците и ги заловили. Срещу двамата е повдигнато обвинение за въоръжено нападение, като неуспешният им грабителски опит може да им донесе до 10 години затвор на всеки.

Print Friendly, PDF & Email