Руски боен кораб амфибия акостира на пренаселен плаж в Балтийско море, близо до Калининград.  Изненаданите туристи са видели огромния и заплашителен кораб амфибия, който вдигал огромни вълни и много силен шум. За изненада на всички, корабът акостирал на плажа все едно там въобще нямало хора. От него излезли въоръжени морски пехотинци и го обградили.

Това е уникален кораб на въздушни възглавници, който може да пренася до 400 пехотинци с пълно бойно снаряжение, оборудван е с ракетни установки и е способен да се движи със 110 км/ч.

В официално изявление руската армия каза, че това е било рутинно военно обучение. Армията заявява, че това е специален кораб, който е направен да може да акостира почти навсякъде и затова случката от преди няколко дни е нормална. Според властите плажът е собственост на армия и пехотинците са били изненадани когато на мястото за учението са намерили толкова много къпещи се туристи. Освен това до този плаж има военно стрелбище. Истински късмет е, че няма пострадали.

Print Friendly, PDF & Email