ds4Специализирани в наказателни дела топ адвокати и колегите им, занимаващи се с търговско право, са най-редовните клиенти на агенциите, които разполагат с устройства за засичане на бръмбари, заяви собственик на такава фирма пред сайта Plovdivchanin.com

Прокурорите са веднага след тях, които системно проверявали кабинетите си за „бръмбари“, а едва на трето място в класацията са собственици на големи компании, които се страхуват, че конкурентите им слухтят за някоя фирмена тайна. През последните години адвокатите са станали изключително подозрителни и предпазливи. „Работата им се крепи на конфиденциалността, но при новите изключително модерни методи за подслушване тя е поставена под въпрос. Могат да се слушат както заподозрени за криминални престъпления, така и бизнесмени, клиенти на съответния адвокат“, коментира собственикът на агенция за охранителни услуги.

Пловдивски прокурори също проверявали кабинетите си при възникнали съмнения. Дали от параноя, или заради мерки за сигурност, много от юристите предпочитат по време на срещи да изключват мобилните си телефони. Някои стигат до там, че дори свалят батерията на телефона. Повечето фирми, които се занимават с охранителна дейност, разполагат с устройства за засичане на бръмбари, но при по-специални случаи идват специалисти от София.

Print Friendly, PDF & Email