Spirit-of-the-Tsars-Golden-Vodka-1-472x630Крадци отмъкнаха 752 каси водка на стойност 1.1 милиона долара от областта Маями в САЩ. В касите имало водка марка Spirit of the Tsars Golden, една от най-добрите водки в света. Престъпниците са пробили дупка в бетонена стена, за да проникнат в складовете с водка.

И не става въпрос за каква  да е водка, а за течност от най-висок клас, произведена и дестилирана в Украйна. Рядко в магазините такава бутилка може да се намери за „скромната“ сума от 250 долара, но в елитните заведения на Маями, цената достига до 1 200 долара за бутилка. Затова и кражбата е оценена толкова високо, казва CNN. Самите бутилки, в които е била водката, са ценни и скъпи. Те са произведени във Франция и част от етикета им представлява 24-каратово злато. 

Кражбата е станала на 22 юни, но е оповестена чак сега. Крадците са пробили дупка в бетонна стена, за да достигнат до склад, в който са се съхранявали изключително ценни предмети – леки коли, произведения на изкуството, благородни метали и други. Взломаджиите обаче игнорирали всичко това и отмъкнали единствено касите с ценна водка.

Интересното е, че с тази кражба цената на и без това скъпата водка ще нарасне още повече. Крадците са отмъкнали 4 500 бутилки от марката, а от нея, за САЩ, се произвеждат едва 5 000 бутилки годишно. Това ще направи напитката екзотична и крадците биха могли да я продават на многократно по-високи цени.

Print Friendly, PDF & Email