Google работи по уникална татуировка микрофон и „детектор на лъжата”, съобщават световните технологични медии. Компанията вече е подала патент за електронна татуировка, която се поставя на гърлото. Тя ще се използва предимно и като бизнес устройство за бърза и лесна комуникация.

Ако идеята ви звучи налудничаво, може би ще се успокоите като разберете, че татуировката не е постоянна. Тя се прилепва и маха лесно от кожата със специално лепило. Основната цел на татуировката е да измести досегашните слушалки и handsfree-та , за да могат потребителите да говорят свободно по телефона си, без да го вадят от джоба. Тя е изключителна подходяща за шофьори, хора, които трябва да говорят много и същевременно да работят, бизнесмени и други.

В патента на Google се споменава, че татуировката ще бъде предназначена и за персонала на различни агенции за сигурност, полицаи и охранители. Тя ще е незаменима в много шумна среда или ако се налага да се работи под прикритие. Татуировката ще приема звукови вълни директно през тъканите на гърлото и ще подобри значително връзката, независимо колко шумно е наоколо.

Специалната лепенка ще работи и като по-прост детектор на лъжата. Тя е свързана със специален датчик, който ще показва кога кожата на човек променя променя своя показател на електрическо съпротивление – един от признаците за изнервяне, притеснение и съответно лъжа.

Print Friendly, PDF & Email