За богатите хора е важно колата им да бъде не само красива, бърза и луксозна, но и сигурна. А каква по-голяма сигурност би могла да има от непробиваемата броня? Луксозните и спортните автомобили са любим избор на звездите. За повечето известни личности, тяхната слава идва с цената на собствената им сигурност. Поради тази причина, има богати и известни хора, които инвестират в скъпи бронирани коли.

Когато решите да си купите луксозен брониран автомобил, обърнете внимание, че трябва да премине строги мерки, които се прилагат за всички бронирани превозни средства. Старите стандарти BRV 1999 г., сега са заменени с BRV 2009 показатели. Това не е достатъчно за бронирано превозно средство, за да издържи на 90 градуса атаки от снаряди, то също трябва да устои на атаки от различни ъгли.

Ето една примерна класация на десетте най-скъпи бронирани автомобили:

auto_1

Mercedes Benz S-Guard 600

1. Mercedes Benz S-Guard 600: $ 1,4 милиона – Mercedes Benz си има своя линия на луксозни бронирани автомобили. Цената на S-Guard 600 е над $ 1.4 милиона. Този модел може да устои  огън от снайперист, ракетни снаряди и високоскоростни снаряди. Туин-турбо 5.5-литров V12 двигател с 517-конски сили бензинов двигател може да ускори до 100 км/час  само за 4 секунди.

auto_2

Audi A8 Security

2. Audi A8 за сигурност: $ 685,000 до $ 1,000,000 – блиндираната кола Audi A8 Security е  обвита в стомана, титан и кевлар, което я прави непобедима срещу мощните огнестрелни оръжия. Тя може също да осигурява защита срещу пожар и химически нападения. W12 450 конски сили бензинов двигател може да ускоряват от нула до 100 километра в час за по-малко от 5 секунди! Тази кола струва  един милион долара!

auto_3

Bentley Мълинър Дивисион

3. Bentley Мълинър дивизия с броня от Mulsanne: $ 400,000 – Bentley Мълинър Дивисион колата е друг луксозен модел с цена достигаща до $ 400,000,  съчетана с висок клас доспехи от Mulsanne. Този конкретен модел може да издържа на мощните огнестрелни оръжия, химически заплахи и експлозивни атаки от всички страни. Този автомобил може да ускори от нула до сто километра в час само за пет секунди, с максимална скорост от 250 км в час благодарение на Twin турбокомпресор 6,7-литров 505 к.с. бензинов двигател.

auto_4

Maybach 62S с броня от Rijck

4. Maybach 62S с броня от Rijck: $ 352,000 – Maybach автомобилите е известно, че са скъпи. Но когато известнaта швейцарскa  компания Rijck armoring интегрира нейните технологии на Maybach, се очаква колата да бъде много скъпa. Rijck е създал силно брониран Maybach 62S, че може да възпре мощен изстрел от снайперист от 10 метра. Инженерите са успели да постигнат този подвиг, без да се променя красивия дизайн на екстериора и интериора на Maybach. Той е оборудван с AMG V12 Biturbo 5980cc  с 620 конски сили бензинов двигател. Той ускорява от 0 до 100 км в час само за 5 секунди. Цена за този Maybach-Rijck тандем е $ 352,000.

auto_5

BMW 7-Series High Security

5. BMW 7-Series High Security: $ 350000 – BMW е най-висок клас луксозна марка за превозни средства, но тази може и да се сражава в близък бой. BMW смята, че този автомобил – 7 Series High Security е отлична бронирана лимузина, защото добавеното тегло  не влияе на работа и ускорението на автомобила. Високата степен на сигурност може да отблъсне високоскоростен снаряд и химически атаки. Тя дори разполага с резервоар за гориво, който може да се запечата отново, ако е ударен от куршум. Неговият двигател  V12 6-литров, 535 к.с.  може да ускори от 0 до 100 км в час само за 6 секунди.

auto_6

Папамобилът на Франциск Първи

6. „Папамобил“ от Mercedes Benz: $ 311,000 – „Папамобилът струва $ 311,000. Това превозно средство е бронирани и може да издържи на всички форми на биологични и химически атаки. Дори и със спукани гуми, колата все още може да се движи с над 120 км в час. Тя работи с Mercedes Benz V8 5-литров бензинов двигател, който може да ускори от 0 до 100 км в час само за 6 секунди.

auto_7

Conquest Knight XV

7. Conquest Knight XV: $ 310000 – Известен на мнозина като „Killer Hummer“, Conquest Knight XV е направен от закалена стомана с кевлар – стъклопласт, калници и брони. Дори колелата са непроницаеми за повреди, защото те са направени от кован 6061 алуминий. Неговият двигател е или GM V8 6 литра бензин на 325-конски сили или Cummins ISB 6,7-литров дизелов. Максималната му скорост може да достигне до 250 км в час, дори и с цялата тази  тежест.

auto_8

Cadillac One

8. Cadillac One: $ 300,000 – Вероятно сте чували за Air Force One – самолетът, използван от президента на САЩ за международни пътувания. Но Обама си има и автомобил – Кадилак One. Колата е силно бронирана и нейните детайли са строго секретна тайна, което кара някои забавни наблюдатели да се шегуват, че Cadillac One може да издържи на пряк удар от ядрена бойна глава. Дебелината на вратите, всяка от които тежи колкото вратата на пилотската кабина в „Боинг 757“, е над 20 см. Автомобилът може да издържи изстрел на самоходно оръдие, и то от голям калибър. За заблуда на евентуалните терористи колите са цели три, съвсем идентични са и до последно не е ясно в коя от тях се намира президентът. Задвижването е поверено на 8-цилиндров турбо-дизелов двигател, който е с работен обем 6,6 л. Мощността му е около 300 к.с.

auto_9

Dartz Kombat T98

9. Dartz Kombat T98 SUV: $ 200,000 – Руският прототип на Dartz Kombat T98 е технически SUV превозно средство. Наистина прилича повече на танк. Тoй изглежда като Hummer с тежки стоманени позлатени врати и 7 cm дебели стъкла, които могат да отблъснат AK-47 и дори гранатомети. Той се захранва от чудовищен 8,1 литра Vortec V8 двигател, който може да поддържа скорост от 180 километра в час, дори и с цялата си тежест. Dartz има дълга история, когато става дума за бронирани автомобили, датираща от Първата световна война…

И нали сме в забавната секция на SECURITY.BG нека представим и един несъществуващ модел, взет от филмова продукция.

auto_10

Batmobile The Dark Knight

10. Batmobile The Dark Knight – с появата си екзалтира феновете, наистина визията на автомобла е впечатляваща , но все пак си остава само холивудска продукция. Създателите му казват, че би струвал около $ 1 млн. Задвижването е поверено на 8-цилиндров турбодизелов двигател, който е с работен обем 6,6 л. Мощността му е около 300 к.с . Изцяло е бронирана, управлява се с глас, скача по покривите на небостъргачите. Дали днес не е 1 април?…

Независими организации като на Beschussamt Mellrichstadt в Германия извършват тестване на бронятя, за да се гарантира целостта на превозното средство. Ето едно видео, което демонстрира тест за изпитване на бронята на такъв антомобил:

Print Friendly, PDF & Email