fener_1

Светодиодният фенер с функция за видеозапис RX01

Това е едно устройство, което може да се използва предимно от нощна охрана. До скоро при производството на прожектори потребността от мощен светлинен лъч продължително време и малки габарити се разминаваха, защото липсваха пригодни акумулатори. Немислимо бе и съчетаването на осветлението с други функции. Но днес не е така. В края на миналата година руският концерн „Роникс“ пусна в серийно производство професионалния светодиоден фенер RX01, който е съчетан с цифрова видеокамера с висока резолюция. По своя въшен вид RX01 е фенер с мощно засветяване от два паралелни светодиода от типа CREE XP-G, които при яркост от 350 лумена осигуряват видимост до 300 метра. Те имат ресурс не по-малък от 50 000 часа и обеспечават два режима на работа с различна мощност.

Корпусът на фенера е от магнезиево-алуминиева сплав, като неговата херметичност осигурява работа дори в среда с лесновъзпламеними и взривоопасни материали. При това общото тегло на фенера, заедно с литиево-йонната аккумулаторна батерия е не повече от 700 грама. В комплекта влизат калъф и ремък за носене на кръста. Габаритите на фенера са 66х66х272 милиметра.

Във фенера е вградена цифрова камера с висока резолюция, осигуряваща видеозапис в HD-качество 1280х720 пиксела (25 кадри в секунда) във формат AVI, а също снимки с резолюция 2048х1536 пиксела. За удобство при снимането фенерът има лазерен показалец – лъч, който определя центъра на кадъра. Видеозаписът може да се прави както със звук, така и без него. За избора на режима е достатъчно просто да се включи един бутон, под който е закрепен чувствителен микрофон в положение „включено“ или „изключено“. Камера е свързана с флаш-памет от 16 или 32 гигабайта (в зависимост от модела), което позволява запис с продължителност повече от 8 часа при дневна светлина без презареждане на аккумулатора. За разлика от други аналози на подобни устройства, картата памет е невъзможно да се извади без да се счупи корпуса на фенера – това е направено с цел да не се изнася конфиденциална информация. Фенерът има датчик за текущо време, което се обновява дори той да не е включен. Цялата функционалност на фенера се управлява всичко на всичко от 4 бутона. Връзката с компютър се осъществява чрез USB, достъп до порта има само след снемане на акумулаторния отсек.

Компанията производител „Роникс“ е акредитеран представител на концерна „Росенергоатом“ и има дългогодишен опит в производството на технически продукти и системи за безопасност.

Източник: www.ronix-antiterror.ru

Print Friendly, PDF & Email