Bronirana ziletka

Бронирана жилетка

Американската фирма „Блекхоук” (Blackhawk – черен ястреб) е създадена през 1993 г. от бившия морски тюлен Майк Ноел. Изключителното качество на продуктите и високата им практическа функционалност, много скоро превръщат марката в предпочитана от спецчастите по цял свят. Ноел черпи вдъхновение за своите разработки от опита си във флота. По време на една от операциите в Северен Ирак Майк трябва да премине с раницата си, пълна с всякакво оборудване, през минно поле. За нещастие той я изпуска и цялата му екипировка се разпилява. В този момент Майк се зарича, че ако оцелее, ще произвежда тактическо оборудване с необходимото качество така, че никой американски войник да не изпада в подобна ситуация. След оттеглянето си от армията той започва да произвежда раници и друга екипировка в един гараж. Днес „Блекхоук” заема първо място в сферата на тактическото оборудване в света.

Ranica

Раница

Ще представим част от продукцията на фирмата, започвайки с раниците, от които се предлагат десетки модели – тактически армейски, за ловци, непромокаеми, медицински, за специалните части и др. Те се отличават със своята многофункционалност и здравина.

Kozen kobur

Кожен кобур

Takticeski kobur

Тактически кобур

Друго важно тактическо снаряжение е кобурът. „Блекхоук”  предлагат голямо разнообразие от този артикул, включително иновативни кобури, предпазващи оръжието от изпадане или отнемане, които се делят на класове в зависимост от това, колко нива на защита имат. Фирмата предлага десетки модели, които се делят на две основни групи – за пистолети и за револвери. От своя страна те могат да бъдат кожени, от полимери или синтетичен текстил. Кобурите на „Блекхоук“ обхващат пълната гама от предлагани оръжия в зависимост от тяхната големина, като те могат да бъдат няколко варианта – за носене на кръста, за глезена, раменни, като имат и опции – за ляво или дясно поставяне.

Изключителен важен елемент от снаряжението на войника, полицая или охранителя е коланът. Фирмата е разработила множество модели в три основни направления – служебни, тактически и обикновени за граждани. Те се изработват от различни материали – кожа, полимер или синтетични тъкани и имат различен начин на закопчаване. Отличават се със своята здравина, функционалност и надеждност.

Ocila

Очила

Част от снаряжението, което предлага „Блекхоук“ са тактически защитни очила, тактически фенерчета, ръкавици, наколенки, налакътници, тактически обувки, тактически и бронирани жилетки и много други.

Print Friendly, PDF & Email