flir-4FLIR са преносими термокамери, предназ­начени за охрана, наблюдение, проследяване и откриване на цели и обекти. Термокамерите могат да се използват през деня, нощта, при различни климатични условия и на различни терени, защото при тях не е нужен източник на светлина, както при уредите за нощно виждане.

BHS е серия удароустойчиви биокулярни термокамери, произведени от компа­нията FLIR. Те формират ясно изобра­жение дори и в абсолютна тъмнина. Камерите от тази серия значително подобряват възможностите при ориентиране в сложна ситуация (нощ, дим, мъгла и др). С тези камери специалистите по си­гурност и служителите на правоохранителните органи могат да забележат заподозрян при пълна тъмнина, дим или мъгла.
BHS камерите за биокуляри. Това означава, че очите се изморяват по-малко отколкото с моно­окуляр. Способността да се забелязват по-финни и бледи детайли е значително по-голяма, ако се използва биокуляр. Това означава, че има по-го­лям шанс да се отделят малки обекти от фона. Би­окулярът е също така и по-лесен стабилно за дър­жене при наблюдаване на обект. Предимство е, ако наблюдавате малки обекти на голямо разстояние.

Камерите от серията HM на FLIR представляват преносими, компактни и удобни термокамери в удароустойчив корпус, които формират ясно изображение дори и в абсолютна тъмнина. Камерите от тази серия значително подобряват възможностите ви при ориентиране в сложна ситуация (нощ, дим, мъгла и др).

Често използвани са специализирани камери от серия E с означения FLIR E30, FLIR E40, FLIR E50, FLIR E60. В зависимост от модела притежават датчици с резолюция от 160 x 120 (FLIR E30, FLIR E40) до 320 x 240 (FLIR E60). Обхватът на измерваната температура е от -20°C до +650°C (за FLIR E30 от -20°C до +250°C). Чувствителността на най-напредналите модели е по-добра от 0,05°C.

Основните характеристики на тази серия:

 • сензорен екран LCD размер 3,5”
 • вградена цифрова камера (с изключение на модел E30), която позволява сливане на цифровото и термографично изображение
 • сменяем обектив
 • комуникация Wifi и Bluetooth
 • функция за цифрово увеличение на изображението
 • функция за запаметяване на звукови и текстови записки
 • лазерен показател

За улесняване на анализ и подготовка на доклади се предлагат следните функции:

 • функция за едновременно показване на температурата в три произволни точки с показване на разликите на температурите между тези точки
 • автоматична детекция на най-топлото и най-студеното място в дадения обхват с показване на температурите в тези точки
 • функция изотерма
 • незабавни доклади (само модел FLIR E60)

FLIR E50 и FLIR E60 позволяват запис на изображението под формата на филм. Заедно с възможността за поставяне на камерата върху статив това позволява този тип камери да се използват като регистратори за запис на промените на температурата като функция на времето.

Комплектът с камера от серия E съзържа куфарче, батерия (2 броя за модел FLIR E60), ремък за ръка, сертификат на калибриране от производителя, програмно осигуряване, карта памет, капак за обектива, зарядно устройство (с две гнезда за модел FLIR E60), кабел USB, кабел видео.

“FLIR CS” камери в София се използват за наблюдение и охрана пред сгради на Министерство на вътрешните работи, Министерство на отбраната, ДАНС и др. Представител на американската компания FLIR за България е фирма „Ротонда“ ООД.

Print Friendly, PDF & Email