Hochiki - компания за противпожарна сигурностHochiki е един от световните лидери в производството на технологии за ранно откриване на пожар. С почти 100-годишна история, над 1500 работници, десетки офиси и дъщерни фирми, компанията отдавна е утвърдена като една от най-успешните и надеждни на пазара. Тя произвежда и дистрибутира оборудване за Близкия Изток, Индия, Африка, ОНД и Европа. Характерна  е със своята гама от надеждни и иновационни продукти от всякакъв ценови клас, предназначени както за ползване на големи обекти, така и за частни къщи, апартаменти и т.н. В нея са наети  над 100 научни работници и инженери, ежедневно работещи по нови проекти и изследвания за апарати за пожарна защита.

Hochiki има много утвърдени серии, всяка една предназначена за различни противопожарни нужди и финансови възможности. Esp Intelligent е серията им от аналогови адресируеми устройства, подходящи за обекти с високи изисквания и включва висококачествени и свръхчувствителни детектори за дим и системи за сигнализиране в случай на пожар.

FireWave пък представлява безжичната им пожароизвестителна система. Тя е предназначена специално за сгради, където прокарването на кабели е невъзможно или твърде скъпо. Перфектна е за стари сгради и такива с историческа и археологическа стойност, по които е забранено и опасно да се прокарва кабелна система. Продуктите от серията използват технология за предоставяне на бързи алармени сигнали с минимално или никакво смущение от обкръжаващата среда.

Hochiki разполагат и с морско изпълнение аналогово адресируеми и конвенционални устройства, които са предназначени специално за използване във флота. CDXconventional e друга гама от конвенционални устройства на компанията, която предлага възможно най-много различни продукти на пазара, които са съвместими с всички пожароизвестителни системи. Включително и в серията са включени специални взривозащитни устройства, предназначени за употреба във взривоопасни зони.

FIRElink е друга система от продукти, която включва високочувствително оборудване за анализ на въздуха. Серията се състои от известители и тръбни пробки, предназначение за високотехнологични места като компютърни и операционни зали. Детекторите са така направени, че да предупреждават и при най-незначителните концентрации на дим в помещението. Hochiki разполага и с много други продукти за гласово оповестяване, евакуация, спомагателно оборудване и други.

Print Friendly, PDF & Email