Alarm2

GSM SMS Алармена система YL-007M2С

Институционалната криза, политическа нестабилност и нездравата икономическа среда в България устойчиво водят до повишаване на битовата престъпност. Този факт намира потвърждение и в полицейските статистики, които, както знаем, не отразяват проблема в пълен обем, но са показателни за тенденциите в тази насока. Само в София през първите 5 месеца на 2013 г. са регистрирани повече от 800 битови кражби в сравнение със същия период на миналата година. От общо регистрираните през 2012 г. в столицата 23 710 престъпления, малко над 60% са кражби. Както отбеляза наскоро поелият поста директор на СДВР комисар Ивайло Спиридонов, крадците се ориентират към места, които по външни белези показват по-висок жизнен стандарт.

Анализът на случващото се показва, че в много от случаите на проникване в домове и офиси, свързани с кражби, собствениците не са предприели почти никакви мерки за защита. Културата на превенцията в обществото все още е ниска, въпреки че със съвременните технологии това не е свързано с много средства. Доминира „философията“, изразяваща се в „точно на мен ли ще ми се случи“. Но има и друга гледна точка и тя е на хората от фирмите, които предлагат системи за защита за домове и офиси – за тях най-добрите клиенти са вече пострадалите…

Най-евтино и сравнително ефикасно средство за противодействие на проникванията в офиси и жилища са алармените системи и модули. Те са пригодени да уведомяват не само в случай на обир, но и при вандализъм, пожар, изтичане на газ, наводнение. Например фирмата „Оупън Майнд Трейд“ предлага такива системи, които работят с GSM SIM-карти. Това са продукти на „Wolf-Guard“, произвеждани от 1999 г. и предлагани днес в повече от 70 държави. След като бъдат инсталирани в дома, офиса или вилата, модулите имат възможност да осигурят незабавна връзка с 5 GSM номера, когато се активира някой от инсталираните сензори. Алармените системи се контролират дистанционно (по телефон) и осигуряват денонощна охрана на сгради или помещения.

За клиенти, сериозно загрижени за бизнес помещенията си бихме могли да препоръчаме GSM SMS Алармена система YL-007M4.

AlarmТова е многофункционална алармена система с функция за заснемане на нарушители. Предоставя възможност за уведомяване чрез обаждане, SMS или MMS на до 5 потребителски номера. Също така позволява управление на системата от мобилен телефон навсякъде и по всяко време. Подходяща за употреба при охраняването на: вили, офиси, индустриални обекти, малки до средни магазини, трафопостове и други технически съоръжения. Иновативната MMS функционалност на системата има издаден патент от държавата производителка, удостоверяващ качеството ѝ. Системата разполага с трибандова GSM технология GSM 900/1800/1900 MHz, която й позволява да функционира навсякъде, където има покритие на GSM оператор.

 • Технологията GSM/CDMA позволява активиране на функциите включване, изключване и заснема дистанционно чрез SMS към системата, както и изпращане на уведомление за активиране на алармата на английски/китайски от системата към телефон.
 • Технология за отчитане на движението, която позволява бързото и навременно заснемане на нарушители и изпращане на кадрите до GSM номер или емайл.
 • Качеството на заснеманите изображения може да бъде регулирано: QCIF (160×128), CIF (320×240), VGA (640×480).
 • Системата позволява настройване на до 5 потребителски GSM номера и 1 стационарен за известяване, позволява изпращане на сигнал, както до собственика, така и до полицията или охранителната фирма.
 • Функция подслушване – позволява дистанционно да се получава звукът от вградения микрофон на системата в реално време. Ясно отличими гласове, стъпки и други звуци.
 • Защита с парола гарантира сигурността при употреба на системата.
 • Системата позволява достъп до основните функции (включване, изключване, подслушване, заснемане), както чрез предоставените дистанционни управления, така и чрез SMS.
 • Системата позволява дистанционното управление на други електрически домашни уреди (лампи, печки, климатици и др.) чрез специално предназначени за целта три интерфейса.
 • Контролният панел разполага с три интерфейса за кабелна връзка с други устройства или модули.
 • Лесно превключване между режим сирена и тих режим.
 • Системата е съвместима с голям набор от разнообразни безжични детектори и сензори (PIR сензори, сензори за движение, детектори на дим/газ, паник бутони и други).
 • Отделните модули на системата комуникират чрез безжична технология, което елеминира необходимостта от окабеляване и прави инсталацията лесна и бърза.

Това е една от сравнително скъпите и бизнес ориентирани системи. Ако посетите сайта на „Оупън Майнд Трейд“ може да направите избор от широка гама предложения.

Print Friendly, PDF & Email