2014.01.10_Patrick Egan

Снимка: selectsecurity.com

Като абитуриент в гимназията, Патрик Игън, собственик на „Селект Секюрити“, Ланкастър, Пенсилвания,  е работил в боулинг зала, която през една нощ бива разбита. Тъй като притежавал известен опит с електрониката, защото е инсталирал телевизионна антена преди това, собственикът на залата се обърнал към него за поставянето на СОТ. Системата не е била с изградена директна връзка, а само свързана с телефонен дайлър, който давал сигнали от къщата на собственика. Две седмици по късно, жителите на алеята отново станали жертва на обирджии, но този път, благодарение на алармата, извършителят бил заловен. Годината била 1969. От тогава насам,  Игън се превръща в опора за индустрията. Той даде интервю за  “Секюрити Системс Нюз” относно как се справя със сигурността в дома си.

Какъв вид охранителна система използвате?

Използвам “Honeywell 128” с производствено-укрепена пожароизвестителна централа в дома си, със зонирана система, сензорни клавиатури и услуга Alarm Net. Като добавка към Alarm Net услугата, имаме и AES радио – така съм в полезрението на мрежата, дори и мобилният ми телефон да не работи.

2014.01.10_Patrick Egan 2

Снимка: youtube.com

Защо използвате този вид специфична настройка?

Размерът на къщата налага да използваме нещо повече от малък жилищен панел. Вероятно имаме стотина зони, а къщата е разделена на основна част, фитнес зала, гараж и складово помещение. Така, че заложихме на зониращата система и с модела 128 има капацитет за активиране на 4 алармени сектора. Тъч скринът е много лесен за активация и деактивация и при аларма зная точно от коя точка на жилището е произведена тя. В допълнение, имаме 16-камерна система за наблюдение на имота, която имаме възможността да проследяваме посредством всеки един от телевизионните ни приемници.

Кой е компонентът на Вашата охранителна система, без който не бихте искали да живеете?

Не бих искал да живея без цялостната връзка и интерактивните възможности на системата. Мога да живея без доста неща, но това е нещо, което трябва да имам.

2014.01.10_Patrick Egan 1

Снимка: youtube.com

Къде виждате сигурността в бъдеще? Кои са някои от големите тенденции?

Промяна номер едно са интерактивните системи. През миналата година сме поставили 2600 жилищни поста и всичките бяха интерактивни и клетъчни. Не свързваме системата към телефонната линия дори когато клиентът има такава. Също така, виждаме голяма промяна в интеграцията от към търговската страна на нещата. Сблъскваме се с все повече изисквания за по-добра интеграция.

Print Friendly, PDF & Email